Kontakt os på tlf.: 2128 7763 eller e-mail aksel@gartnernoergaard.dk

​Græsplænen understreger rummet

Græs samler haven og understreger rummet. Græs skaber afstand mellem bede og andre elementer.

Man kan have flader af græs, det mest almindelige, og man kan have stier, der snoer sig mellem områder med mange bede. Det giver en vis ro.

Man skal gøre sig klart, hvad graduering af græsflade, man ønsker, for græs forpligter. Skal det være an prydplæne, fuldstændig jævn, tætklippet og helst ikke til at færdes på. En brugsplæne er lidt mere ujævn og egnet til ophold og aktiviteter eller skal det være et grønt areal, meget naturligt , rustikt og relativt upasset. Alle typer har sin plads. har man græs, skal det passes, ellers bliver det hurtigt sjusket at se på.

Græsarelaler kan etableres på flere forskellige måder. Det tager et græsfrø ca. 3-6 uger at spire og nå en højde på de 5-6 cm før det kan slåes ned igen med en plæneklipper. Rullegræs etableres " rulles ud " som måtter og græsarealet er grønt lige fra første dag... dog må græsplænen ikke betrædes før at græsmåtterne har sat sine rødder ned i den faste jord.

Det smarte ved græs er, at når man anlægger en plæne, vil der i de frø, man køber, være 3-4 forskellige slags. 

Producenten ved nemlig ikke, under hvilke forhold græsset skal gro. Alle frø spirer og gror, og efter ca. 10 år vil der være 1-2 arter tilbage, nemlig de, der har det bedst under de for det pågældende steds forhold.

​Mange nye haveejere begynder med kun at have græs i sin have, og det er også en god ide. Så har man for relativ få midler dækket sit areal, som man kan passe, indtil man ønsker at gå videre med at indrette haven med andet end græs.​

Kontakt os for et uforpligtende tilbud i dag​ »

​Anlægsgartner Aksel Nørgaard

Ingemannsvej 3

7100 Vejle

Tlf.: 2128 7763

E-mail: aksel@gartnernoergaard.dk

CVR: 13058040​