Kontakt os på tlf.: 2128 7763 eller e-mail aksel@gartnernoergaard.dk

​En japansk have

Den japanske have er en helt særlig temahave, hvor nogle faste elementer skal være til stede. Vi har i Norden ikke den japanske religion og filosofi inde på livet, men kan trods det lade os besnære af de grundlæggende regler, der er forbundet med stilen, nemlig ro, balance, perspektiv og asymmetri, og ikke mindst hvordan man integrerer huset med haven, hvormed man bygger en japansk have op.

De samme elementer bruges i øvrigt i et almindeligt haveanlæg, uden at det behøver at se japansk ud, netop for at skabe spænding og harmoni for beskueren.

Den japanske have er bare fuldblods! Man skaber haven med "færdige" planter, d.v.s. planter med den "færdige" størrelse (eller næsten!), og man holder den i den færdige størrelse . Der skal kikkes i mange bøger og mange billeder, og, først og fremmest, man skal skynde sig langsomt!

Det behøver ikke være en hel have, man laver om til en japansk. Det kan godt være et særskilt rum, man går ind i for at søge ro og harmoni i den fortravlede hverdag. Resten af haven kan for den sags skyld godt være "pæredansk".

Vi står til rådighed med inspiration, råd og vejledning.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud i dag​ »

​Anlægsgartner Aksel Nørgaard

Ingemannsvej 3

7100 Vejle

Tlf.: 2128 7763

E-mail: aksel@gartnernoergaard.dk

CVR: 13058040​